Hoe persoonlijk kun je zijn tijdens een presentatie?

0 Comments

Gisteren hoorde ik een artiest vertellen dat al haar songs heel erg persoonlijk waren. Maar de presentator mocht er niet verder naar vragen. De boodschap was verpakt in een diepere laag die ze liever voor zichzelf hield.

Dat is ook haar goed recht. Sterker nog; de kracht van je performance ligt vaak in het persoonlijke. En details hierin zijn eigenlijk nooit interessant dus het is fijn als dit een beetje verpakt is.

Een presentatie geven is altijd een uitdaging, of het nu voor een groep mensen is of voor een individu. Het is belangrijk om jezelf te presenteren als een professioneel en deskundig persoon, maar tegelijkertijd wil je ook een persoonlijke aanpak hebben om je boodschap over te brengen. Dit brengt de vraag naar voren: hoe persoonlijk kun je zijn tijdens een presentatie? Natuurlijk is het belangrijk om te beseffen dat het niveau van persoonlijkheid dat je toont tijdens een presentatie afhangt van het doel van je presentatie en het publiek waarvoor je spreekt.

Als je bijvoorbeeld een presentatie geeft voor een zakelijke setting, is het misschien niet gepast om teveel persoonlijke verhalen te delen. Of moet je dit meer verpakken. 
Aan de andere kant, als je een presentatie geeft voor een groep vrienden of familieleden, kan het delen van persoonlijke verhalen helpen om je boodschap te versterken en de aandacht van je publiek vast te houden.

Een manier om persoonlijk te zijn tijdens een presentatie is door het delen van persoonlijke verhalen of ervaringen die relevant zijn voor het onderwerp van je presentatie.

Je zult merken dat het delen van persoonlijke verhalen helpt om een band te creëren met je publiek en je presentatie meer menselijk en aansprekend te maken.

Weet wel dat te veel nooit goed is. En dus ook vaak niet meer interessant. Niet alleen kan het afleidend zijn en de focus van je boodschap wegnemen. Soms wordt het ook pijnlijk om te horen en zien. Het moet verwerkt leed zijn. Geen dramatherapie

een balans

Tot slot is het ook belangrijk om jezelf te presenteren als een professioneel en deskundig persoon, ongeacht hoe persoonlijk je presentatie is. Dit betekent dat je goed voorbereid moet zijn en je presentatie duidelijk en gecontroleerd moet geven. Door professioneel te blijven, kun je ervoor zorgen dat je boodschap overkomt, ongeacht hoe persoonlijk je presentatie is.

Vaak is het fijn om hiermee met verschillende mensen te sparren of te oefenen.
Als je het fijn vind om dit in een veilige sfeer uit te proberen en te kijken hoever je kunt gaan. Schrijf je dan in voor een van de live trainings events.  Naast dat het leuk en leerzaam is is het ook superfijn om met elkaar dit soort zaken te behandelen. 

About the author 

Adminonline

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Subscribe to get the latest updates
>