Over Iwan

Communicatie daar draait het om

Naast presentatiecoach ben ik acteur theatermaker en met die know how geef ik presentatie lessen. Voor mij draait het allemaal om communicatie.

Mensen worden vaak verkeerd begrepen. En dat is jammer. Ik vind het fijn om ze te leren hoe je duidelijk en leuk je verhaal kunt overbrengen. Zo kun je de toehoorder motiveren en inspireren. Je status wordt hoger en mensen gaan je als een expert zien waardoor je interessantere bent om mee samen te werken. 


Goed spreken in het openbaar moet aan meer wetten en eisen voldoen dan toneel alleen. Daar heb ik me in verdiept en geschoold. En steeds met de kennis van een acteur deze kennis tegen het licht gehouden. Van al deze informatie heb ik het kaf van het koren gescheiden en ben ik tot een totaalprogramma gekomen.

Zoals eerder gezegd . Theater heeft veel raakvlakken met presenteren maar er zijn zeker verschillen. 
Dat merk je als je zelf gaat presenteren en vertellen. Ik geef lezingen en presentaties.

Daar kwam in de corona tijd ook nog heel veel online-presenteren bij.  Ik ben moderator in verschillende online-shows. Een skill die ik met vallen en opstaan heb geleerd.  

In mijn carrière stond ik in grote zaal maar speelde ook in kleine ruimtes oog in oog met mijn publiek. Zowel theater producties als lezingen.  Wat hetzelfde is is dat het allemaal draait om communicatie. Dat is de spil waar het om moet gaan en wat je verder helpt.  Alleen moet je nog leren hoe je sommige dingen communiceert.

Want als iemand niet goed zijn of haar gedachten en informatie kan overbrengen word deze niet goed begrepen. Maar het is een vak en daardoor met mijn online training goed te leren.

Zo heb ik veel mensen kunnen laten stralen.

Met de know how van theatermaker weet ik precies wat de handvatten, richtlijnen en soms zelfs truckjes zijn om beter over het voetlicht te komen.


Mijn Verhaal & Visie

Ik ben Acteur theatermaker. Ik studeerde af aan de Kleinkunstacademie. Ik zat op school met Acda en de Munnik, Ellen ten Damme, Carice van Houten en vele andere. Daar leerden we hoe je op toneel je verhaal goed en leuk kunt overbrengen.  Ik geef veel lessen op dit vlak en heb enkele regies op mijn naam staan.

Later heb ik bij een improvisatie cabaret groep gespeeld. Op sterk water, zoiets als de Lama’s. Een super leerschool om vanuit het niets iets moois te kunnen brengen. Maar vooral om met de zaal te communiceren.  Ik speelde hier met mensen als Arjen Lubach, Jeroen Woe (van Even tot hier) Stand-uper Rene van Meurs. En lange tijd werd de muziek van deze shows gedaan door Roel van Velzen.

Op bijeenkomsten met dit improvisatie bedrijfscabaret zag ik veel mensen speechen.  Vaak moesten wij daarna de sfeer weer goed maken met sketches en de informatie in een leuke act of liedjes nogmaals overbrengen.

Ik verbaasde me erover hoe slecht er gesproken werd en hoe weinig van de informatie over kwam.

Met een paar handvatten uit het theater kun je dit makkelijk veel beter. 

 

Iwan de Acteur

Ik was de afgelopen 5 jaar de rode buurman in de theatervoorstelling Buurman en Buurman.
Daarnaast heb ik een eigen straattheatervoorstelling waarbij ik op een spectaculaire theatrale manier een gerookte  spinazie salade maak.  https://youtu.be/8MXy-sedP4A
Ik combineer zo wie zo veel theater met koken.

Daarnaast ben ik in een aantal reclames te zien geweest. Op deze pagina staan wat foto’s uit de verschillende reclames. (o.a. Amstel Radler, Ohra en Mora)

De beste kennis

0
Jaar ervaring
0
Video’s
0
uur lesmateriaal

Probeer een gratis cursus

Ik werkte eerder voor:

Ik stond in vele grote en kleine producties. 
Werkt samen met veel verschillende mensen en leerde van de grootste helden. 

In het bedrijfsleven gaf ik een show of training aan;

Question 85
Question 86
Question 87
Question 84
Question 83
Question 82
Question 81
Question 80
>